Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
georgivar Site Admin
|
Пуснато на: Сря Авг 20, 2003 0:43 Заглавие: За какво ви се чете? |
|
|
Въпреки, че демокрацията не е уважавана по страниците на този сайт, би ми било интересно да разбера статии на какви теми искат да четат посетителите на Groove Manifesto.
Повече програмиране, ActionScript, JavaScript, (X)HTML, CSS?
Повече за информационна архитектура, ползваемост, интерфейс дизайн?
Повече мнения относно сегашното положение на нещата в уеб дизайна и визуалната култура въобще?
Повече за графичния дизайн - цветове, типография, композиция и т.н.? _________________ DO LESS. LIVE LONGER. |
|
Върнете се в началото |
|
|
PIIP
|
Пуснато на: Сря Авг 20, 2003 12:29 Заглавие: поЖелания за много... много... четения за... |
|
|
...визуалната култура...............
ползваемост, достъпност - как е постигнато...
къде са стигнали web стандартите.... това за CSS3 - сигурно няма да има смисъл да го споменавам... м?...
дизаин - наскоро чотох една интересна статиика в канадското издание на PC Magazine за "(X)HTML дизайн"...
оптимизиране и валидиране...
като се замислих сега - най-много искам да чета.... ами ако може по-често и повечко _________________ HB's THINKING USABLE |
|
Върнете се в началото |
|
|
Шмилев
|
Пуснато на: Сря Авг 20, 2003 13:49 Заглавие: Първият пещерен графит... |
|
|
Ако ти е възможно за история на запазения знак.
Колкото по-стари събития изкопаеш georgivar, толкова
по-добре.
Може и праисторически.
В същност няма нищо смешно.
Ще падна от стола си.
Предварително благодаря. |
|
Върнете се в началото |
|
|
nname Нелегален
|
Пуснато на: Вто Сеп 16, 2003 21:56 Заглавие: |
|
|
може би по някой друг малък трик или хитрост от ежедневната работа... примерно как стават на фотоШоп хубави прозрачни бутони а-ла Mac OS. видях го на някакъв руски сайт ама му затрих адреса...
това точно е малко тривиално, но всеки самопровъзгласил се за дизайнер би трябвало да има по някоя друга измислена от него "техника" която с гордост да сподели пред ламите
без титориали "за новаци", разбира се |
|
Върнете се в началото |
|
|
magadan Нелегален
|
Пуснато на: Пет Окт 10, 2003 16:01 Заглавие: |
|
|
ami zashto ne i neshto za 2Advanced? edva lie ot liubimite vi dizaineri no pone e hiper vliqtelen v syvremenniq web dizain |
|
Върнете се в началото |
|
|
madlen
|
Пуснато на: Съб Окт 11, 2003 10:25 Заглавие: |
|
|
ауууууу, 2advanced или онова боровинковото чудо на чудесата?!
доста беше казано по темата, повече няма да коментирам
щом те си го харесват и им върши работа. _________________ ахем. |
|
Върнете се в началото |
|
|
nname Нелегален
|
Пуснато на: Вто Окт 14, 2003 18:07 Заглавие: |
|
|
аз пък харесвам 2А
много ще се изкефя ако видя статия за .PDF списанията от типа на pagedown.net (kоито май са ритнали камбаната нещо). нямаше ли и едно българско такова? |
|
Върнете се в началото |
|
|
madlen
|
Пуснато на: Сря Окт 15, 2003 22:31 Заглавие: |
|
|
преди около 1 година имаше едно такова - българско.
Бе издавано от човекът отговерен за 'Design Steps', а самото списание се казваше 'PDF - Public Designers' Fantasies' .
_________________ ахем. |
|
Върнете се в началото |
|
|
n1x0n
|
Пуснато на: Вто Окт 21, 2003 18:53 Заглавие: |
|
|
Всичко, което прочетох тук е добро и на място. Единствената ми препоръка е "още от същото". |
|
Върнете се в началото |
|
|
gradinko
|
Пуснато на: Сря Окт 22, 2003 18:29 Заглавие: да бе, дееба |
|
|
георги, ако няма време за превод, пускай ги нещата на английски. пак ще ни спестиш ровене и отсяване,
- както доста лингвистични иновации |
|
Върнете се в началото |
|
|
georgivar Site Admin
|
Пуснато на: Сря Окт 22, 2003 19:08 Заглавие: |
|
|
Лингвистични иновации друг път. В Groove Manifesto са най-добрите преводи по темата. Питай всеки специалист по английска филология от тук до Лондон ако щеш _________________ DO LESS. LIVE LONGER. |
|
Върнете се в началото |
|
|
madlen
|
Пуснато на: Нед Окт 26, 2003 15:53 Заглавие: |
|
|
Георги, кралица Елизабет II има малки забележки, каза че ще ги обсъдите на чай в понеделник (след изборите!)
... вземи си аналгин, че е влязла в серия след смъртта на Лейди Ди _________________ ахем.
Последната промяна е направена от madlen на Пон Окт 27, 2003 9:58; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
|
moonjogger
|
Пуснато на: Пон Окт 27, 2003 0:36 Заглавие: |
|
|
georgivar написа: | Лингвистични иновации друг път. В Groove Manifesto са най-добрите преводи по темата. Питай всеки специалист по английска филология от тук до Лондон ако щеш |
Което си е право - право си е. Когато преводачът е наясно с туй, което превежда и не си измива ръцете с буквални преводи, се получават нещица подобни на тез в "груув". Нъл тъй? _________________ Не закусвам, защото съм влюбен...
Не обядвам, защото съм влюбен...
Не вечерям, защото съм влюбен...
Не спя, защото съм гладен. |
|
Върнете се в началото |
|
|
gradinko
|
Пуснато на: Пон Окт 27, 2003 10:41 Заглавие: супер си е превода! |
|
|
имах съвсем по-дребни неща, като либералното отношение към пълният член, реад на бувките в дуамта - spellchecker stuff.... |
|
Върнете се в началото |
|
|
Underlog Нелегален
|
Пуснато на: Вто Окт 28, 2003 15:10 Заглавие: Искаме, Искаме! |
|
|
Ползваемост, архитектура, усерски интерфейс, тенденциите в това ...
В индустриални количества. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Нелегален
|
Пуснато на: Съб Ное 22, 2003 18:58 Заглавие: mi oshte........ |
|
|
Ами темите, които Georgivar e изброил са добри, е можеби без ActionScript. Мисля, че може същто така да се рашири този форум с тема за CSS, XHTML, XML ..........където да се обсъждат проблемите при употребата им и т.н (ако това не е в разрез с концепцията на Groovemanifesto).
И нека има повече статии за графичния дизайн
|
|
Върнете се в началото |
|
|
beheld
|
Пуснато на: Нед Мар 20, 2005 14:57 Заглавие: |
|
|
Хочу иммигрировать в Европу, нашла сайт http://www.cernis.cz и заинтересовалась. А Вы что думаете по этому поводу? |
|
Върнете се в началото |
|
|
bsc system
|
Пуснато на: Нед Мар 20, 2005 23:17 Заглавие: |
|
|
Аз много искам да се изнамери нещо по-вьпроса с flash и използването на css в него. Както и xml/xslt ....абе общо взето статии за интегрирането на стандарти в флаш... _________________ bscsystem- deviant profile - AtomSolutions |
|
Върнете се в началото |
|
|
Shadowknight
|
Пуснато на: Пет Дек 02, 2005 12:35 Заглавие: |
|
|
nname написа: | може би по някой друг малък трик или хитрост от ежедневната работа... примерно как стават на фотоШоп хубави прозрачни бутони а-ла Mac OS. видях го на някакъв руски сайт ама му затрих адреса... |
http://www.communitymx.com/content/article.cfm?cid=4CB81
МНОГО добър tutorial за Aqua Buttons, само че за Macromedia Fireworks. Има аналог и за Adobe Photoshop, разбира се (just Google for it...) но Fireworks в този случай е ненадмината програма - за около 10 минути се научаваш как се правят тези бутони, без да губиш и ГРАМ ВЕКТОРНОСТ в края! :-) |
|
Върнете се в началото |
|
|
FPrint
|
Пуснато на: Чет Яну 05, 2006 0:06 Заглавие: |
|
|
А на мен ми се чете повече за юзъбилити По-конкретно за структурирането на информацията и "пулл" - "пуш" техниките при началните страници... и малко за Флаш юзъбилити...
Георги, кога да очакваме 10-те грешки на Чичко Нилсен за 2005-та? _________________ weeee |
|
Върнете се в началото |
|
|
Nex
|
Пуснато на: Пон Яну 09, 2006 11:21 Заглавие: |
|
|
На мен ми се иска да има статии за композиция, типография, ползваемост. Т.е. неща които ще са актуални винаги. Идеята да се пускат туториали за това как да правим бутони ми се струва много несериозна. |
|
Върнете се в началото |
|
|
|