ISSN 1312-0379

Монолози на един загубен. Или за "стърчането"

Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Groove Manifesto Форуми -> Свобода за народа
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
FPrint

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Мар 15, 2004 21:44    Заглавие: Монолози на един загубен. Или за "стърчането" Отговорете с цитат

Здравейте всички. Първо - кой съм аз. Казвам се Виктор Георгиев. Дипломиран лекар, който изведнъж реши да стане графичен и уеб дизайнер. :о)
Моята биография не е предмет на този постинг. И затова - директно на предложениет.
---
Направо се вдъхнових от GrooveManifesto... наистина, страхотно място, за всички. Чета с голям интерес многобройните статии... и в главата ми изникват много асоциации и идеи. Ето и тази, която е причината да правя пост:

PI.Project. (Picture Interface Project).

Narisuvaj si prostranstvo. Procheti mi novinite. Organiziraj me.
Edna sistema za potrebitelq, koqto shte mu dade vyzmoznost da optimizira Internet kato svoe sobstveno mqsto. Da slozi kakvoto si poiska. Da go podredi po kakyvto si poiska nachin. Ne znam dali tova e tolkova interesno ot strana na DIZAJN... po-skoro e interesno kato socialen, ili po-tochno "virtualen" eksperiment. Da dadem svoboda na potrebitelite...
Neshto kato pyzel... kojto vseki da podredi spored sobstvenite si umeniq.
Ili po-skoro kato prazna stranica, koqto da byde zapylnena s opredeleni komponenti. Kolko ot vas sa popadali na sajtove, koito im predlagat "svobodata" da se promenq cvetovata shema i shrifta?

Za sega seriozno obmislqm tazi ideq, za da opredelq struva li si ili ne da se razviva. A tova za "procheti mi novinite"... e... skoro shte dobavq poveche "misli" tuk...
Az otivam da se obrazovam... Ooops... minah na latinica... tova syshto e tema za obsyzdane... da pishem samo na kirilica ili... kakvo? Hm...

PISHETE !!!
----

Що се отнася до "Прочети ми..." - идеята ми е да се създаде онлайн четец за хората с увреждания, който да им чете съдържанието. Понеже ми се иска да го направя на Flash... а иначе как ще го прочетат?
----

Като се замисля сега, това не е толкова важно в момента. Преди 1 ден предложих на Георги една моя идея. Той я одобри за момента. Става дума за следното - "Упражнения по стил". Вдъхновението ми е от едноименната книга на французина Р. Кьоно... Та ми се иска да си направя и аз един такъв сайт - упражнение по стил. Това е предизвикателство според мен...
Мисля, че всеки дизайнер прави едно такова кратко "упражнение" при подготвянето на поредният сайт... :о) Но това трябва да бъде ЕДНА страница в 30 варианта! И то все хубави...
Давайте си лудите мисли при мен, така няма да сме самотни в лудостта :о)
Нелегален

МнениеПуснато на: Пет Мар 19, 2004 22:30    Заглавие: Re: Монолози на един загубен. Или за "стърчането" Отговорете с цитат

victorslash написа:
.... Kolko ot vas sa popadali na sajtove, koito im predlagat "svobodata" da se promenq cvetovata shema i shrifta?

az sym popadal...na moq si sait, tam gi ima tiq raboti Smile)))
Върнете се в началото
FPrint

МнениеПуснато на: Пет Мар 19, 2004 23:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Abe az zashtio sym go napisal "svobodata"? Eh... No nqma znachenie. Kato go napravq (ako go napravq). Shte se vidi. Nali taka?
nname
Нелегален

МнениеПуснато на: Съб Мар 20, 2004 21:44    Заглавие: Отговорете с цитат

свободата е нож с две остриета...

не съм много сигурен че те разбирам, но да си кажа песента Smile

на първо място потребителите ходят на един сайт заради информацията в него, а не с цел да си го къстъмайзват. колко от тях ще имат такова желание и дали си заслужава времето да се направи заради 1% от посетителите примерно?

за мен интерактивност под формата на коментари е напълно достатъчна. няма да седна да си рисувам в един сайт за новини примерно. освен това ако случайно нарисувам нещо ще искам да го покажа и на други и тук идва проблема по какъв критерий да се показват без да се даулоудват мегабайти глупости

незнам как ще се реализира това с текущите средства - HTML и с поддръжка версии на Нетскапър отпреди 5 години. освен всички сайтове да вземат да минат на флаш или SVG за което съм за Smile

нещо подобно вече е реализирано с блоговете и RSS четците за тях. би трябвало да има RSS машина с поддръжка на Брайловата азбука и там специалните периферни устройства
Върнете се в началото
FPrint

МнениеПуснато на: Съб Мар 20, 2004 22:18    Заглавие: Отговорете с цитат

thanks, nname, аз просто не мога да изразя това, което искам да направя. Изглежда, никой не ме разбира. То и аз не се разбирам ... :о)
По-важен проект в момента си остават "Упражнения по стил"... така че... :о)
larry

МнениеПуснато на: Сря Мар 24, 2004 13:15    Заглавие: Отговорете с цитат

my.yahoo.com
не че е прекалено гъвкав, но може да се променя
иначе работих по, но зарязах, един административен панел за сайт, който обще взето щеше да може да прави такива неща - смяна на лейаут, смяна на цветове и тн, добавяне на бекграунд. в един момент осъзнах че това вече го има и се казва дриймуивър Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
gradinko

Местожителство: sf

МнениеПуснато на: Чет Мар 25, 2004 12:56    Заглавие: докторе, Отговорете с цитат

мноо жойнт пушишмммммSmile))
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Нелегален

МнениеПуснато на: Чет Апр 15, 2004 15:45    Заглавие: Отговорете с цитат

verno nogo
Върнете се в началото
Vania

МнениеПуснато на: Съб Апр 24, 2004 14:59    Заглавие: tri wyprosa Отговорете с цитат

hi na wsichki. postepenno se zawryshtam w foruma groovemansifesto :_))

ot wischko koeto razbrah ot tozi gospodin e, che toj iska da
naprawi interaktiwno mobilno web prostranstwo koeto da dawa razlichni toolowe na potrebitelqt da si konstruira sam interfejst.

lichno az sym mnogo otworena kym podobni idei i proekti, no
towa horata go prawqt i sa go prawili, problema e, che trqbwa da ima smisul wsichko towa i cel, ajde da ne powtarqm funkciq.
realno negowata ideq e za poleto na experimentalniqt web design i net art-a, koeto e super, no az ne razbiram kakwo iska relano toj ot nas. Smile))))))

mozhe da se prilozhi i w 100 % comersqlni produkti, no wizhdam, che weche wsichki kompanii se otkazaha da predlagat na potrebitelite sami da si organizirat interfejsa.

taka, che kakow tochno iska tozi chowek za men ostawa zagatka. dajde mi lampa molq.
internet e za polzwane i wseki mozhe da si naprawi kakywto sajt si zhelae, NO zashto, komu e nuzhno towa, koj kakwo iska da kazhe i na kogo.. tri wyprosa, shte byde dowolna, ako polucha otgowor pone na edin ot tqh.

mozhe bi s po-prosti dumi.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя MSN Messenger
FPrint

МнениеПуснато на: Сря Апр 28, 2004 17:22    Заглавие: Ще се опитам да отговоря :о) Отговорете с цитат

Ето нещо, което е най-смисленото в този топик... :
Vania написа:

taka, che kakow tochno iska tozi chowek za men ostawa zagatka. dajde mi lampa molq.
internet e za polzwane i wseki mozhe da si naprawi kakywto sajt si zhelae, NO zashto, komu e nuzhno towa, koj kakwo iska da kazhe i na kogo.. tri wyprosa, shte byde dowolna, ako polucha otgowor pone na edin ot tqh.

mozhe bi s po-prosti dumi.

Благодаря на Ваня за критиката. И за въпросите. Наистина си заслужава и АЗ да бях се замислил повече над тях.
Отговори:
Исках да изследвам поведението на потребителите чрез експеримент, а не чрез анкета. Какво предпочитат и какво не - на един сайт. Персонализация. Кому е нужно? Ами... не знам съвсем точно. Не е дефинирано ясно :о) Може би за собствено удволетворение *(най-вече), както и заради самият експеримент. Сигурно са правени подобни неща, но какво пречи да си направя и аз един?
Какво искам да кажа на хората? На кои хора и с КОЕ какво да кажа? Това не разбрах съвсем... Ако е по отношение на експеримента - нищо особено за казване. По-скоро за показване. За даване на свобода.
На потребителите. А ако се получи нещо интересно - защо да не го споделя с другите? Нали това е Интернет - откриваш една сутрин в главата си идея и я правиш достояние на света. А дали идеята си струва или не - това вече ти го казват другите :о)
Ето това искам от вас, които четете тези мои безумия, да давате своят глас :о) Свобода на народа! :о)
И пак благодаря на Ваня :о)
Ако не съм отговорил както трябва - попитай ме пак :о) За мен е много приятно да чета какво пишеш :о)
Vania

МнениеПуснато на: Чет Апр 29, 2004 12:53    Заглавие: dawaj Отговорете с цитат

za men twoqt proekt ima dwe naprawleniq:
ili trygwash kym (1) chist psihologicehksi wizualen test s potrebiteli ili trygwash kym (2) net art. izberi si koeto iskash i go naprawi, ama trqbwa da znaesh, che i w dwete nasoki dobri experimenti koito sa napraweni.

no kakwo ti prechi, ako iskash da go naprawish - nishto. prosto go naprawi.
ima ogromno pole za tworchestwo. dawaj.

:::: i wypreki wsichko ima mnogo neqsni poleta w pismata ti. mnogo mytni . sigurna sym, che i na teb ne sa ti qsni dori.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя MSN Messenger
jasab

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Съб Май 01, 2004 20:46    Заглавие: Отговорете с цитат

dafont.com/en/color
тук може да видиш най-отворения за costomize сайт, на който съм попадъл, от user-ите му. и ако схващам, сайта, който искаш да направиш трябва да е много посещаван и да дава такава свобода на публиката си, по която ти да водиш статистика и да им човъркаш в мозъците, и после си вадиш изводи за нещо си.

това е адски сложно, но ако погледнеш този сайт, ще видиш, че не е невъзможно. можеш да се свържеш с тях и направо да ги навиеш да ти го дадът разработения програминг или софтуер. Wink

успех!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Groove Manifesto Форуми -> Свобода за народа Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети