ISSN 1312-0379

Главна > Groove Base

Net_User_2

Програма на Net_User_2

Уъркшопи:

място на провеждане: Център за медийни изкуства Интерспейс, ул. Шипка 6, ет. 1

22 октомври, сряда, 10:00-18:00 - “Radio.cult.bg”
23 октомври, четвъртък, 10:00-18:00 - “StreamStudio”

Лекционна и презентационна програма:

място на провеждане: Софийска градска художествена галерия, ул. Ген. Гурко 1

24 октомври, петък, 11:00-18:00 - Софтуер с отворен код – тематичен панел
25 октомври,събота, 11:00-18:00 - Стрийминг медия – тематичен панел
26 октомври, неделя, 14:00-18:00 – Допълнителна програма: “Analize it” - стрийминг събитие, саунд пърформанси...
26 октомври, неделя, 21:00-... – заключително парти, вход с покани

Всички събития в конферентната програма са с вход свободен, с изключение на заключителното парти (вход с покани).

netuser.cc

Net_User_2 е второто издание на международната, интердисциплинарна конференция в България, изследваща процеса на сътрудничество между изкуствата, технологиите и бизнеса в Интернет.

Net_User_2 е ориентиран към специалистите, които създават и разпространяват дигитално съдържание в Интернет, и оформят културата и естетиката на неговите потребители.

В Net_User_2 ще вземат участие нет артисти, уеб дизайнери, журналисти, редактори, издатели, програмисти, PR и маркетингови специалисти, мениджъри и представители на фирми от сферата на високите технологии.

Net_User_2 ще стъпи върху успешната реализация на първата конференция като този път фокусира върху технологии като: софтуер с отворен код и стрийминг медия и тяхната употреба като творческо средство за различни артистични проекти. В програмата на конференцията ще се направи анализ на съвременните практики, проекти и технологии в сферата на стрийминг медия и употребата на софтуер с отворен код.

Мисията на Net_User_2 е да създаде основа за партньорство между художествените, медиа и бизнес средите и да провокира обществения интерес към новите медии, софтуера с отворен код и неговите приложения.

Конференцията се организира от: Център за медийни изкуства Интерспейс в сътрудничество с Център за култура и дебат Червената къща и Орбител - Телеком от ново поколение с подкрепата на: Британски съвет България, Софийска градска художествена галерия и Швейцарска културна програма в България, и медийното партньорство на: Сървър за изкуство и култура Cult.bg, Dnevnik Online, сп. Егоист и АЗ, *bpm – зона за хиперкултура, он-лайн сп. WebDevMagazine, Университетско радио “Алма Матер”.

Конференцията Net_User_2 в София се провежда в рамките на exStream – двугодишен колаборативен проект между пет медийни организаиции в Европа, който е подкрепен от програма Култура 2000 на Европейския Съюз.

Предистория

През октомври 2001 Интерспейс организира първото издание на международната конференция Net User. Като пилотен проект основната цел на събитието беше да изгради платформа за дискусии, която да отговори на актуалните проблеми и тенденции в Интернет дейностите както в локален, така и е международен контекст. Във конференцията взеха участие 40 специалисти от България, Швейцария, Германия, Великобритания, Холандия, Финландия и Югославия. Net User 01 привлече широк обществен интерес и по време на четиридневната програма повече от 400 души присъстваха на събитието. По време на конференцията бяха презентирани, анализирани и дискутирани различни естетически, социални и икономически проблеми, провокирани от глобалната мрежа. Така събитието изгради нетуърк от участниците и присъстващите, които продължават своите дискусии в уеб страницата на проекта: www.netuser.cc

Второто издание на конференцията ще продължи успешната платформа на пилотното събитие като фокусира върху актуални тенденции сред Интернет дейностите като: софтуер с отворен код и стрийминг медия в културни и артистични практики.