ISSN 1312-0379

Главна > Groove Base

Groove Base. Градинко.

Градинко

Единственото, което ми се ще да споделя преди да дам думата на главния герой в тази страница е тайната на неговия прякор. Доколкото това може да бъде тайна разбира се.

Случката ми разказа една приятелка на Динко (както всъщност се казва нашият герой). Всъщност същата тази госпожица е "виновна" за раждането на оказалия се доста лепкав прякор.

Тя трябвало да представи Динко в редакцията на сп. Егоист и волно или неволно се пошегувала, наричайки го Градинко. Хората в редакцията обаче решили, че всъщност това е истинското му име и продължили да му викат така. Малко след това на страниците на списанието започват да се появяват илюстрации подписани просто с "Градинко".

Ето и какво отговори той на няколко въпроса на Groove Manifesto:

Имаш ли любим сайт в момента и ако да кой? Какво чак толкова забележително откриваш в него?

за дизайн - styleboost.com; той ми помага да съм в крак със съвременните тенденции и с него проектите ми са до 46% по-атрактивни. иначе ходя всеки ден на сайта на дневник, както и на твоя сайт, и се заяждам по форумите. в повечето сайтове прекарвам една лула време докато разгледам всичко и така до следващия ъпдейт.

Гледайки сайта ти, човек остава с впечатлението, че не си фокусиран върху една конкретна област - илюстрация, фотография, интерактивност... И все пак има ли нещо, което да те интересува повече напоследък?

изборите доста ме интересуват напоследък. мислех да гласувам за дилов на първия рунд и за михайлова на балотажа. не че ме кефят кой знае колко, но са най-малкото зло и ако не гласуваме, шансът за по-голямо расте. обаче май ще гласувам за диджей ради в крайна сметка. политиката като цяло ме интересува повече от дизайна, както и храненето и др., но в сайта все донякъде трябваше да спра, не можеше и колонка рецепти и още една с наркотици тн.

Опиши ми как си представяш идеалния клиент.

като поредици постинги в прозореца на айсикюто ми. и от другата страна някой, който взема решенията, а не отдалечен на десет нива в йерархията. хубаво е да бърза умерено, за да няма време за излишно мъдруване, но и да не прави груби грешки по недоглеждане. да има обосновано становище кое как и защо иска или да остави аз да реша. като екстра може да има добър вкус и нюх и да плаща обилно и веднага. или да ми е приятел или да e яка и да спи с мене.

Ако имаше възможност да промениш нещо (хората, икономиката, законите каквото и да е) около себе си - кое би било то?

с този въпрос рискуваш да ми редактираш излиянията половин седмица. 2/3 от законите директно отиват за вторични суровини. смятам и без много хора можем да минем и по-добре да сме даже, но сигурно и те са на това мнение.

повечето време само за това мисля, кое как може да се подобри. дразня си се понякога като само виждам кусури. амфетамините засилват pattern recognition и всякви несъвършенства се набиват в очи. всички, които познавам да друсат екстазита и амфети са царе на издирването на незагладени ръбчета. а може и от поколението да е, дето само мрънкаме кво не ни кефи.

Кое движи процеса на работа? Идеята, технологията, парите или нещо друго? Кажи ми как е при теб.

главно ме движи необходимостта все нещо да правя, и за удоволствие, и за пари. удоволствието при мен идва от правенето на нещо ново, но може и от правенето на нещо старо добре, както и от оценката на разни важни за мен хора (далеч не от оценката на всички). радват ме малки, бързи проекти - лога, визитки, сиди обложки, сайтове - не портали с хиляда темплейта. и ми е интересно само докато ги измисля, после инженерната част не ме влече никак. гъделичка ме да си мисля, че после някоя мацка ще види какво съм правил и ще се усмихне. поради различията между мацките удоволствието в картинките за списанията определено е повече, отколкото в сайта на поредната финансистко-консултантска конгломерацийка. обратното е с парите.