ISSN 1312-0379

Главна > Статии

СТАТИИ.

Подреди статиите по:
Дата на добавяне | Автор | Заглавие

Брой статии:
Всички | 10 | 20

Визуална архитектура: Правилото на тройката (Керол Гевин)

Wизуалната архитектура е много важно нещо при създаването на визуална информация и балансирането на взаимоотношенията между отделните елементи на дизайна.

Визуални наративи: въведение във визуалната организация (Люк Вроблевски)

Всяка уеб страница се състои от множество елементи, а всеки елемент има конкретни визуални характеристики (цвят, текстура, форма, ориентация и размер) и се намира в определени взаимоотношения с останалите. Разбирайки същността на тези характеристики и взаимоотношения, ние можем да изградим ефективна визуална организация и по този начин да водим потребителите из страницата.

Проучване: Очаквания за разположението на елементите на страницата (Майкъл Л. Бърнард)

дно изследване, което има за цел да разбере къде потребителите очакват да са разположени обичайните елементи на една уеб страница (навигация, търсене по сайта, банери). Резултатите ще ви помогнат да правите по-интуитивни интерфейси за вашите сайтове.

Направи го просто, тъпако (Пар Амквист)

Понякога колкото и да се опитваме да създадем добър дизайн нещо ни пречи. И тогава започваме да го замаскираме с нови и нови неща. Това води до още по-голямо объркване и недоспиване. В такива случаи е по-добре да започнем наново или да махнем всичко, което не е абсолютно необходимо.