ISSN 1312-0379

Главна > Статии

СТАТИИ.

Подреди статиите по:
Дата на добавяне | Автор | Заглавие

Брой статии:
Всички | 10 | 20

Дизайн и игрови инстинкт (Пол Ренд)

Какво е играта? Набор от правила, крайна цел и играчи. Тя е процес, който завършва с победа. По време на игра човек използва най-творческите си качества. Защо да не превърнем дизайна в игра и да видим какво ще се получи? Легендарният Пол Ренд нахвърля няколко мисли и предложение по въпроса.

Тегли му една... марка (Джефри Зелдман)

Изграждането на един успешен сайт започва със създаване на една идентичност, с прокарване на някакви характерни черти, които ще го отличават от милионите други сайтове. Джефри Зелдман излага своето виждане по въпроса.

Шрифтове и дизайнери (ПараТайп)

Шрифтовете, правени от известни дизайнери. Дизайнерите, правещи известни шрифтове. Има някои имена в света на типографията, които отдавна са се превърнали в легенда. Как и защо е станало това?

Добър дизайн ли? (Джордж Нилсон)

Знаем ли какво е добър дизайн и за какво служи той? Мнозина смятат, че щом нещо изглежда добре, то дизайнът е постигнал целта си. И в крайна сметка имаме ли нужда от добрия дизайн?

Колко добро е доброто? (Стефан Загмайстер)

Изказване на Стефан Загмайстер - човекът спечелил почти всички международни награди за дизайн - на конгреса на Американския институт за графични изкуства.

Стил срещу Дизайн (Джефри Зелдман)

В нашето консуматорско общество хората обръщат внимание повече на лъскавата опаковка, отколкото на качественото съдържание. В мрежата съществуват премного сайтове създадени от дизайнери, които си мислят, че е по-важно да носиш хубави дрехи, отколкото да можеш да мислиш. Защо това може да се окаже пагубно за мрежата разказва Джефри Зелдман.

Митът 800 х 600 (Джеймс Калбах)

Според статистиката повече от половината потребители на мрежата използват резолюция 800х600. Ето защо повечето дизайнери си мислят, че е достатъчно страницата им да изглежда добре при такава резолюция. Това обаче не винаги е достатъчно и често се оказва грешна практика. Защо става така? Как да се справим с проблема?

Уеб дизайнът - свят или мечта (Радослав Иванов)

По малко странен повод се появи тази статия. Тя дава отговори на някои интересни въпроси или пък задава въпроси към интересни отговори. Както се казва "Ne timeamos varietatem".

Марсианци срещу венерианци (Кърт Клонингер)

Хората, които правят уеб-сайтове водят война помежду си. От едната страна на барикадите са графичните дизайнери, а от другата - експертите по удобството на интерфейса.