Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Azzazel
|
Пуснато на: Съб Ное 06, 2004 12:22 Заглавие: Помощ за един тотален лаик |
|
|
Моля, приемете първо поздравления за сайта!
И форума (който е такъв, заради хората в него).
Имам Огромен проблем, и най вероятно повечето от вас ще ми се изсмеят със съжаление - е, ще рискувам.
Проблемите ми са два основни:
1. Трябва да създам сайт за електронна търговия (дипломна работа)
2.(това е трагичната част) Нямам идея от къде да започна, какво да направя и ... да го наречем "Информатика в УНСС"...
Моля Ви, сигурно ще ме оплюете с постовете си, но имам доброто желание да направя нещо, но ми трябва насока - от къде да тръгна и с какви средства да реализирам евентуално този сайт.
Ще съм ви много благодарна, ако ми помогнете по някакъв начин.
Бест ригардс,
Azzazel _________________ I wish I knew |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PIIP

|
Пуснато на: Пон Ное 08, 2004 11:11 Заглавие: :) |
|
|
Хаха... чакай малко да ти се посмеем...
Шегувам се де... {|]:о)
Най-напред ти трябва съдържание...
След това ти е необходима цел, която съдържанието ще достига...
След това логическа (ако щех схематично или бизнес логика или sitemap) подредба на съдържанието спрямо целта...
Ако има това имаш почти всичко - остава самото изграждане и подреждане на сайта...
И накрая потребителската кошница... - всъщност това е единственото нещо, което разграничава ел. магазин от сайт-галерия и изобщо от които и да е др. сайт...
Кошниците са основно 3-вида:
Постоянна - през цялото време е видима от потребителя, което според мен дори и да носи удобство (не е необходимо изграждане на допълнителна страница за кошницата) заема част от екрана, на която пък би могла да има допълнителна информация и продукти...
Частична - показва само броя покупки и общата стоиност... - и при съответното посещение на кошницата (отделна страница) - вижда всичките налични данни за покупките си... Това е можеби най-практичното представяне на кошниците..
И Скрита (в смисъл не от потребителя а от екрана) - към нея има линк и в случай на нужа потребителя я посещава...
Ако не разбираш от програмиране и бази с данни - те съветвам да пробваш mamboserver.com... това е content systema - която ползва модули - удобна е за изграждане и лесно може да вградиш модули за кошници... и при това е под GNU/GPL лиценз... Е, ще трябва да и отделиш време за разучаване... _________________ HB's THINKING USABLE |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|