ISSN 1312-0379

css позициониране на слоеве


 
Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Groove Manifesto Форуми -> Свобода за народа
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
keratt
Нелегален




МнениеПуснато на: Сря Мар 10, 2004 21:08    Заглавие: css позициониране на слоеве Отговорете с цитат

Имам един малък проблем с позиционирането на слоеве, та ако може някой да ми помогне.

С php е извличат новини и трябва да се подредят в две колони правоъгълници, като всяка новина си е в собствен правоъгълник. Възможно ли е това с relative позициониране на div таговете и как?

Благодаря предварително
Върнете се в началото
PIIP



Мнения: 60
Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Мар 15, 2004 14:32    Заглавие: ами... Отговорете с цитат

може да се заобиколи позиционирането...

ако имаш следната структура:

Код:
<div id="container"><!-- това е общият контеинер на всички новини -->
 <div id="news"><?php active_state ?></div>
 <div id="news"><?php active_state ?></div>
 <div id="news"><?php active_state ?></div>
</div>


на индентификатора container задаваш точна граница... а на класът news:

Код:
.news {float:left}


ако искаш - двуколонен - на .news задаваш размери двапъти по-малки от container, ако искаш 3 колконен - 3пъти по-малки... и т.н.

Warning: да внимаваш с padding, margin и border - те също взлизат в сметките...
_________________
HB's THINKING USABLE
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
keratt
Нелегален




МнениеПуснато на: Чет Мар 18, 2004 22:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Много благодаря,
.news{float:left;} свърши работа.

помеждудругото хвърлете едно око на

http://www.hotel-elitsa.com
Върнете се в началото
dreado



Мнения: 78

МнениеПуснато на: Пет Мар 19, 2004 9:38    Заглавие: Отговорете с цитат

nadqvaam se da pokazvash sait na koito pravish re-design...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
FPrint



Мнения: 13
Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Мар 19, 2004 13:44    Заглавие: Мнение за сайта... Отговорете с цитат

Ами ... погледнах този сайт, на Хотел Елица... кажи ми, че не си го правил ти... кода може и да е добре... но визията никак я няма... :о( Без обиди. Изчисти фона, и си помисли точно какъв background image ще използваш... е, при положение, че ти го правиш де! :о) No offence!
_________________
weeee Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
dreado



Мнения: 78

МнениеПуснато на: Пет Мар 19, 2004 14:23    Заглавие: Отговорете с цитат

abe koito i da go pravi toq sait neka da ne zima pari za nego .....stoto kakto e tragnal samo she navredi na klienta..
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
r00t
Нелегален




МнениеПуснато на: Нед Мар 21, 2004 0:11    Заглавие: Отговорете с цитат

не е за пред хора този саит... поне засега
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Groove Manifesto Форуми -> Свобода за народа Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети